bg-menu

Meer dan praten

Het is fijn om naast taal ook oefeningen, spelvormen en beeldend materiaal te kunnen gebruiken. Niet altijd bestaat datgene dat je nodig hebt al. In de afgelopen jaren hebben we daarom zelf het één en ander ontwikkeld. Een zestal methoden is inmiddels verkrijgbaar:

2017
"EMDR- durf te kijken" ondersteunt visueel in de verschillende fasen van de EMDR-procedure, daar waar een specifieke cliënt dat nodig heeft. Door de vormgeving is de set “EMDR - durf te kijken” ook goed met volwassenen te gebruiken.
Verkrijgbaar bij Bravodesign

2017
"Smile!" ondersteunt visueel bij psycho-educatie rondom emoties en traumatisering. De kracht van de set is dat ingewikkelde informatie op eenvoudige wijze verduidelijkt wordt. Geschikt vanaf een cognitieve leeftijd rond 5 jaar, individueel of in een groepje.
Verkrijgbaar bij Bravodesign.

2016
"Het grote Spel van Buien en Valkuilen"maakt Schematherapie toegankelijk voor kinderen. Verdwaal niet in de valkuilen van het bos, maar volg het paadje naar de open plek, waar het fijner is.
Verkrijgbaar bij Schematherapiespel.

2015
"De Flipperkast" toont hoe het balletje van de Gebeurtenis je Gedachte, Gevoel en Gedrag aanstuurt; en hoe Geschiedenis en Gevoeligheid er nog een schepje bovenop doen. Het maakt werken met (meer dan 5) G’s leuk!
Verkrijgbaar bij Graviant.

2015
"The Window of Tolerance; hoe hoog zit jij in je spanning?" Dit prentenboekje maakt begrijpelijk voor jongeren dat je in je comfortzone welliswaar prettig zit, maar weinig leert; therapie is dus meestal spannend. Zo wordt oude rommel opgeruimd, en leer je steeds meer aan te kunnen.
Verkrijgbaar bij Graviant en getekend door Marieke.

2005
"Rondje Open Kaart" is een bordspel waarin je kennis maakt met 6 G’s. Met extra vragensets voor ADHD en PDD om spelenderwijs over kenmerken daarvan te spreken, eventueel met een gezin of in een groepje.
Verkrijgbaar bij Graviant.